פורסם לראשונה במדור השיווק של ד''ר אסף בקר בירחון אותות של איגוד המפרסמים 1993, בתוספת יחודית לשנת 2010: מאמר זה אולי יוסיף לך ידע ואולי גם יביא לך רווחים משיווק באינטרנט - פרטים בהמשך
איך שיווקו בישראל בתחילת שנות התשעים? מה נשאר אותו דבר ומה השתנה? מה היו השיקולים והרעיונות של טובי המשווקים בארץ שהובילו את רוב הענפים במדיה ובפעילות השטח, והניעו את גלגלי הכלכלה? חשוב לזכור שמדובר בעידן שבו הערוץ המסחרי רק נולד, האינטרנט היה משהו חדש ועתידי, ושיווק באינטרנט עוד לא היה אפילו בגדר חלום. על כל אלה, בסדרה של 100 ראיונות קצרים שקיים אסף בקר עם מנהלי שיווק, מנכ"לים וסמנכ"לים של חברות רבות ממגוון ענפים. הראיונות פורסמו במסגרת המדור של אסף בקר "מן השווקים" בירחון אותות של איגוד המפרסמים. מותר לחייך בנוסטלגיה מול חלק מן המחשבות, אך לא מעט מן הרעיונות לא נס ליחם והם מהווים גם היום חומר מעניין למחשבה ולהפעלה מחודשת. חשיבותם הפוטנציאלית של ראיונות אלה לאנשי ניהול ושיווק, אינה רק המבט הרטרוספקטיבי: יש כאן הזדמנות להיחשף לפעילות שיווקית של מוצרים רבים במגוון ענפים, מזווית שמראה כי שיווק זה שיווק ואין חדש תחת השמש, ובכל זאת, לכולנו יש מה ללמוד מן האחרים שעשו זאת לפנינו.
חלפו כמעט עשרים שנה, והיום השיווק עובר בקצב מדהים לאינטרנט. אומרים שכולם עושים המון כסף באינטרנט, אבל מי זה כולם ואיפה הכסף? זה רק נותן לנו תחושה שאנחנו מפספסים את הרכבת. כך הרגשתי גם אני וכל המאמרים שקראתי רק בלבלו אותי, עד שמצאתי באינטרנט את הספר של הארווי סגל. אחרי כל כך הרבה זמן (וכסף) שבזבזתי על כל מיני מדריכים באינטרנט, בסוף מצאתי את המדריך הכי טוב למתחילים (ולמתקדמים) שלקח אותי צעד אחר צעד אל העולם החדש. יותר מזה, מתוך הכרת נפש המשווקים, הארווי קודם כל מלמד איך להשיג מכירות שיכניסו את הדולרים הראשונים להרמת המוראל, ואחר כך השמיים הם הגבול.
כן, ועוד משהו: את הספר קיבלתי חינם, כולל רשות להעביר אותו חינם לקוראים שלי. אז הנה בבקשה, לרשותכם המדריך שעזר לי ויעזור לכם, אבל עדיין אל תלחצו על הכתובת: קודם תקראו את הראיון, במשבצת למטה מחכה לכם הלינק לספר ולעוד כמה הפתעות.
http://www.supertips.com/ultimate/x/?id=4499
בפרסום של ''מילקי'' (שטראוס) הלקוחות רבים על המוצר בסרטוני פרסומת עטורי פרסים. הפרסום של ''בלק אנד מילק'' (תנובה) מכריז על קרב בין היצרנים על חיכו וכיסו של הלקוח. בין לבין יצאו מעדני החלב של יטבתה, טנא נגה וטרה, אבל האקטואליה המערבלת את סיר ענף החלב היא ללא ספק קריאת הקרב של תנובה. אז איך זה שתנובה, מעצמת החלב, יוצאת אל עולם המעדנים רק 14 שנים לאחר הכרזת מילקי של שטראוס?
ראיון עם יוסי שמעיה, מנהל הפרסום של תנובה
''התהליך החל כבר לפני שנה וחצי, אך הוצאת המוצר אל המדפים באה רק לאחר סדרת בדיקות, מחקרי שוק, ניסויי טעימה, בחירת שם ומיצוב המוצר. כל זאת לא מתוך הדגשת המחיר, אלא מתוך רצון להביא את הטעם החדש אל כמה שיותר אנשים בטווח זמן קצר''.
לפי מחקרים שנערכו בתנובה, נראה שהלקוחות מסוגלים בטעימה עיוורת להבדיל בין המעדנים ולהעדיף, כך מודיע שמעיה, את בלק אנד מילק - הן את טעם הקצפת והן את טעם הפודינג. הרעש הפרסומי בגישה הבלתי שגרתית, והמחיר המפתה, הביאו לפי הדיווחים להיקף משמעותי של מכירות. במגירת הפרסום של תנובה יש כמה תסריטים להמשך, אך לפני כן כמה דברים מן ההווה. מי שעומד מאחורי מסע הפרסום, הוא יוסי שמעיה המחליף בתפקיד זה את מאיר מאור שעבר לדחף.
נראה לי שיש מקום למסר מהדהד של מנהל פרסום חדש, אחרי שנים רבות של מנהל פרסום דומיננטי ומוכר. במשך 10 השנים האחרונות שימש שמעיה כמנהל הפרסום של היפרשוק תנובה. פרסום המוצר החדש התמקד בשני ערוצים (עתונות ורדיו) ובשניהם הודגשה הדואליות של הצגת המחיר המוזל עם הקריאה לדו קרב (או קרב רב בענף החלב) והצגת איכות המוצר עצמו ללא קשר עם המחיר.
גם במודעות העמוד הצבעוניות וגם בטון הקריינות ברדיו, בלק אנד מילק ממוצב כמוצר יוקרתי למבוגרים ולא כמוצר לילדים. גם שם המוצר מרמז בצליל על קירבה לוויסקי ''בלק אנד ווייט'' יותר מאשר ל''דני'' ''באדי'' וכו'.
עכשיו, כשהיצרנים רבים על הלקוח, יכול כל מי שאינו בתוך הענף לשבת במקום טוב ביציע ולהתבונן במתרחש בזירה: מה יעשו המתחרים? חלק כבר הגיבו, אך נראה שזו רק ההתחלה. מתי יגמר מבצע ההוזלה? לאיזה גובה ירים המבצע את המוצר החדש? (ועל חשבון מי?) לעתיד פתרונים. ובכלל, מה קורה כשמערבבים חלב כל כך הרבה זמן? משהו סמיך.... והאם בלק אנד מילק יפעל יותר כמו בלק אנד ווייט או בלק אנד דקר? בכל מקרה, פעם נוספת ענף החלב מספק לקהל הרחב לא רק מעדנים אלא גם הצגה יומית כל ערב.
איך שיווקו בישראל בתחילת שנות התשעים? מה נשאר אותו דבר ומה השתנה? מה היו השיקולים והרעיונות של טובי המשווקים בארץ שהובילו את רוב הענפים במדיה ובפעילות השטח, והניעו את גלגלי הכלכלה? חשוב לזכור שמדובר בעידן שבו הערוץ המסחרי רק נולד, האינטרנט היה משהו חדש ועתידי, ושיווק באינטרנט עוד לא היה אפילו בגדר חלום. על כל אלה, בסדרה של 100 ראיונות קצרים שקיים אסף בקר עם מנהלי שיווק, מנכ"לים וסמנכ"לים של חברות רבות ממגוון ענפים. הראיונות פורסמו במסגרת המדור של אסף בקר "מן השווקים" בירחון אותות של איגוד המפרסמים. מותר לחייך בנוסטלגיה מול חלק מן המחשבות, אך לא מעט מן הרעיונות לא נס ליחם והם מהווים גם היום חומר מעניין למחשבה ולהפעלה מחודשת. חשיבותם הפוטנציאלית של ראיונות אלה לאנשי ניהול ושיווק, אינה רק המבט הרטרוספקטיבי: יש כאן הזדמנות להיחשף לפעילות שיווקית של מוצרים רבים במגוון ענפים, מזווית שמראה כי שיווק זה שיווק ואין חדש תחת השמש, ובכל זאת, לכולנו יש מה ללמוד מן האחרים שעשו זאת לפנינו.
חלפו כמעט עשרים שנה, והיום השיווק עובר בקצב מדהים לאינטרנט. אומרים שכולם עושים המון כסף באינטרנט, אבל מי זה כולם ואיפה הכסף? זה רק נותן לנו תחושה שאנחנו מפספסים את הרכבת. כך הרגשתי גם אני וכל המאמרים שקראתי רק בלבלו אותי, עד שמצאתי באינטרנט את הספר של הארווי סגל. אחרי כל כך הרבה זמן (וכסף) שבזבזתי על כל מיני מדריכים באינטרנט, בסוף מצאתי את המדריך הכי טוב למתחילים (ולמתקדמים) שלקח אותי צעד אחר צעד אל העולם החדש. יותר מזה, מתוך הכרת נפש המשווקים, הארווי קודם כל מלמד איך להשיג מכירות שיכניסו את הדולרים הראשונים להרמת המוראל, ואחר כך השמיים הם הגבול.
כן, ועוד משהו: את הספר קיבלתי חינם, כולל רשות להעביר אותו חינם לקוראים שלי. אז הנה בבקשה, לרשותכם המדריך שעזר לי ויעזור לכם, אבל עדיין אל תלחצו על הכתובת: קודם תקראו את הראיון, במשבצת למטה מחכה לכם הלינק לספר ולעוד כמה הפתעות.
http://www.supertips.com/ultimate/x/?id=4499
בפרסום של ''מילקי'' (שטראוס) הלקוחות רבים על המוצר בסרטוני פרסומת עטורי פרסים. הפרסום של ''בלק אנד מילק'' (תנובה) מכריז על קרב בין היצרנים על חיכו וכיסו של הלקוח. בין לבין יצאו מעדני החלב של יטבתה, טנא נגה וטרה, אבל האקטואליה המערבלת את סיר ענף החלב היא ללא ספק קריאת הקרב של תנובה. אז איך זה שתנובה, מעצמת החלב, יוצאת אל עולם המעדנים רק 14 שנים לאחר הכרזת מילקי של שטראוס?
ראיון עם יוסי שמעיה, מנהל הפרסום של תנובה
''התהליך החל כבר לפני שנה וחצי, אך הוצאת המוצר אל המדפים באה רק לאחר סדרת בדיקות, מחקרי שוק, ניסויי טעימה, בחירת שם ומיצוב המוצר. כל זאת לא מתוך הדגשת המחיר, אלא מתוך רצון להביא את הטעם החדש אל כמה שיותר אנשים בטווח זמן קצר''.
לפי מחקרים שנערכו בתנובה, נראה שהלקוחות מסוגלים בטעימה עיוורת להבדיל בין המעדנים ולהעדיף, כך מודיע שמעיה, את בלק אנד מילק - הן את טעם הקצפת והן את טעם הפודינג. הרעש הפרסומי בגישה הבלתי שגרתית, והמחיר המפתה, הביאו לפי הדיווחים להיקף משמעותי של מכירות. במגירת הפרסום של תנובה יש כמה תסריטים להמשך, אך לפני כן כמה דברים מן ההווה. מי שעומד מאחורי מסע הפרסום, הוא יוסי שמעיה המחליף בתפקיד זה את מאיר מאור שעבר לדחף.
נראה לי שיש מקום למסר מהדהד של מנהל פרסום חדש, אחרי שנים רבות של מנהל פרסום דומיננטי ומוכר. במשך 10 השנים האחרונות שימש שמעיה כמנהל הפרסום של היפרשוק תנובה. פרסום המוצר החדש התמקד בשני ערוצים (עתונות ורדיו) ובשניהם הודגשה הדואליות של הצגת המחיר המוזל עם הקריאה לדו קרב (או קרב רב בענף החלב) והצגת איכות המוצר עצמו ללא קשר עם המחיר.
גם במודעות העמוד הצבעוניות וגם בטון הקריינות ברדיו, בלק אנד מילק ממוצב כמוצר יוקרתי למבוגרים ולא כמוצר לילדים. גם שם המוצר מרמז בצליל על קירבה לוויסקי ''בלק אנד ווייט'' יותר מאשר ל''דני'' ''באדי'' וכו'.
עכשיו, כשהיצרנים רבים על הלקוח, יכול כל מי שאינו בתוך הענף לשבת במקום טוב ביציע ולהתבונן במתרחש בזירה: מה יעשו המתחרים? חלק כבר הגיבו, אך נראה שזו רק ההתחלה. מתי יגמר מבצע ההוזלה? לאיזה גובה ירים המבצע את המוצר החדש? (ועל חשבון מי?) לעתיד פתרונים. ובכלל, מה קורה כשמערבבים חלב כל כך הרבה זמן? משהו סמיך.... והאם בלק אנד מילק יפעל יותר כמו בלק אנד ווייט או בלק אנד דקר? בכל מקרה, פעם נוספת ענף החלב מספק לקהל הרחב לא רק מעדנים אלא גם הצגה יומית כל ערב.
שיווק המכשיר למניעת הזעה בכפות הידיים והרגליים https://www.nosweat.co.il/
הטיפול היעיל להפסקת זיעה בידיים וברגליים ללא כאבים וללא תופעות לוואי.
הטיפול היעיל להפסקת זיעה בידיים וברגליים ללא כאבים וללא תופעות לוואי.